B&B | Vakantiewoning "Hoeve ten Hezelaer" Liempde

Informatie/tips voor tijdens uw verblijf

INFORMATIE EN EVENEMENTEN IN LIEMPDE

  Zeer gebruiksvriendelijke wandel-en fietsroute-app met veel informatie over Nationaal park "Het Groene Woud", het gebied waar u zich bevindt. De app.: "Routes in Het Groenewoud" is te downloaden via App Store en Google Play. 

“VVV-Liempde”

De website “Beleefboxtel”, Liempde maakt deel uit van de gemeente Boxtel, bevat alle toeristische informatie over Liempde en omgeving.

"DeMooiBoxtelKrant"

Hier leest u wekelijks het allerlaatste nieuws van Liempde en Boxtel

"D’n Liempdsen Herd"

Ontmoetings- en bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd bevindt zich in een monumentale langgevelboerderij aan de Barrierweg in Liempde, grotendeels door vrijwilligers, omgetoverd tot een multifunctionele voorziening met veel moderne faciliteiten.

“Liempde (gastvrijhart in Het Groene Woud)”

Deze website met specifieke wetenswaardigheden over en vanuit het dorp Liempde zelf geeft u een beeld van wat Liemtse mensen zoal bezig houdt. Ook aanwezig op Facebook.

“Oldtimerdag”

Elke tweede pinksterdag staat het centrum van Liemt vol met oldtimers, motoren, klassieke     bromfietsen, solexen en tractoren. Deze voertuigen zijn gedurende de hele dag te bezichtigen en hier alvast een film-impressie.

“Boeremert”

Ieder jaar op Tweede Paasdag staat de tijd in Liempde even stil. Lopend op klompen en traditioneel gekleed doen de Liempdenaren de jaren twintig herleven. De Boeremèrt is een markt uit grootmoeders-tijd in het Brabantse Liempde. De hele dag zijn er tal van voor jong en oud die bol staan van nostalgie.

“Vogeltjesmarkt”

Voor de liefhebbers is er elke laatste zaterdag van de maand een vogeltjes markt. Al vroeg op   deze zaterdagen stromen van heinde en verre vogel-en kleindierliefhebbers Liempde binnen om hun beestjes te verkopen en/of hun lievelingsdier te bemachtigen. Een bezienswaardigheid op zich, maar vooral voor de vroege "vogels", zo rond 10 uur hebben velen hun slag geslagen en neemt de activiteit snel weer af.

“Eten en Drinken”

Voor eten en drinken bieden Liempdse horecagelegenheden u een ruime keuze.

“Huisartsenpraktijk”

Hopelijk is het niet nodig maar in geval van treft u hier alle informatie voor medische hulp.

NATIONAAL LANDSCHAP HET GROENE WOUD

In Nationaal Landschap Het Groene Woud, in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, lopen stad en land naadloos in elkaar over. Het Groene Woud is van iedereen en voor iedereen dankzij de samenwerking tussen overheden, het bedrijfsleven, organisaties en burgers. Door hun initiatieven en betrokkenheid valt er te ontdekken, te beleven, te bewonderen en te genieten van karakteristiek landschap, bijzondere natuur en Bourgondische gastvrijheid.

EDELHERTEN IN HET GROENE WOUD

Op de website "Edelherten in het Groene Woud" vindt u alle informatie over de in 2017 door Brabants Landschap teruggebrachte Edelherten. Inclusief wandelroutes door het leefgebied.

MONUMENTAAL OIRSCHOT

Op fietsafstand (10 km) van Liempde ligt het monumentale charmante en gastvrije Oirschot met ruim 300 monumentale gebouwen. Zie:

- filmpje van SBS6 tv programma "Bruisend horeca"

monumenten en bezienswaardigheden in Oirschot

- rondleiding door Oirschot

KUNST (ROUTES)

- Het “Liemps Kunstpad” wordt om de twee jaar georganiseerd in Liempde door een groepje     kunstliefhebbers. Het kunstpad is altijd een druk bezocht evenement en in 2018 komt de zevende editie.

- In het naburige Oirschot (ca. 10 km) is er in het derde weekend van september in elk even jaartal de zeer drukbezochte "Kunstroute Oirschot". Zo'n 30 kunstenaars en galerieën openen dan hun deuren en kunt u de kunstenaars aan het werk zien dan wel hun werk bewonderen.

- In Best, ook op fietsafstand gelegen, is in de oneven jaartallen de zeer gevarieerde en druk bezochte “Kunstroute Best”.

WANDEL- EN FIETSROUTES

- wandelroutes:

      - staatsbosbeheer in Het Groene Woud (Staatsbosbeheer)

      - Liempde.info wandelroutes in en om Liempde

- fietsroutes:

       - Liempde.info Fietsroutes

BEZIENSWAARDIGHEDEN

- monumentale gebouwen/boerderijen

- Classic Park  automuseum in Boxtel

- Oudheidmuseum De Kleuskes

 

Tegenlinks (naar websites met vermelding van B&B Hoevetenhezelaar):

Breakfastandbed

Vakantieverblijf Nederland

Bed-en Breakfast

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.04 | 10:39

Hallo. Wir haben letztes Jahr während der Jagdmesse bei Ihnen gewohnt und möchten vom 19.09.2019 - 22.09.2019 wieder dort wohnen.

Viele Grüße Tiroler Hofladen-

...
28.12 | 13:53

We hebben weer genoten van jullie prachtige B&B.
Top verblijf, heerlijk ontbijt, super gastvrouw, wellicht weer tot volgend jaar!
Gr Wim en Tamara

...
06.10 | 18:59

Hallo. Ik zou graag willen weten of er nog plek is vanaf donderdag 12 okt tot zondag 15 oker vriendelijke groet v Margriet en Theo v Driel

...
17.02 | 23:27

hallo hebben jullie nog plek vanaf 23 tot 25 februari alvast bedankt vr gr \M van Driel

...
Je vindt deze pagina leuk